Verificare Tehnica Periodica Centrale Termice - VTP -ISCIR

Verificarea tehnica periodica centrale termice - ISCIR-ul este obligatoriu o data la 2 ani. Conform legislatiei in vigoare utilizatorii de centrale cu cazane sub presiune au obligatia sa autorizeze functionarea acestora o data la 24  de luni. Efectuarea verificarii tehnice periodice a centralei termice este esentiala pentru siguranta si eficienta in exploatare, atat a centralei termice, cat si a instalatiei. Verificarea tehnica periodica a centralei consta in evaluarea functionarii corecte a centralei termice, a dispozitivelor de control, de reglare și siguranta, a gazelor arse, reglarea instalatiei de ardere.verificare tehnica periodica centrale termice

 

De ce trebuie verificate si intretinute Centralele de Apartament?

După 1989 in mare parte a  Romaniei din diferite motive s-a distrus sistemul centralizat de încălzire ori consumatorii casnic au optat pentru debranşărea individuala de la acesta, centralele termice pe gaz sau electrice de apartament sunt raspandite în multe gospodarii de la noi. Ce tipuri de defectiuni si probleme sunt intalnite cel mai des la aceste tipuri de centrale?

Defectarea centralelor termice pe gaz poate fi prevenita si viata centralei mult prelungita printr-o intretinere judicioasa. Totusi, unii utilizatori le neglijeaza , iar de aici apar multe probleme care ar fi putut fi prevenite cu usurinta iar costurile de remediere ar fi fost mai mici.

Pentru a intelege mai bine fenomenele care apar in interiorul centralei si care duc la distrugerea centralei , iata un articol foarte bine fundamentat :

https://www.capital.ro/ai-centrala-termica-de-apartament-esti-obligat-sa-faci-asta.html

Va aducem la cunostiinta ca:

  • In conformitate cu legislatia in vigoare "Prescriptia Tehnica I.S.C.I.R. AI - 2010 publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr 513 bis/23.VII.2010, art. 21" verificarea tehnica periodica a centralelor termice este obligatorie si se efectueaza la un interval de 2 ani de catre persoanele juridice autorizate I.S.C.I.R.
  • IQ Serv detine autorizatie ISCIR Nr. DISPR /A17659/29.03.2016 si personal de specialitate atestat de ISCIR necesar efectuarii si eliberarii:

 

Autorizatie de Functionare (V.T.P.)

In caz contrar furnizorul dvs de gaze are obligatia sa sisteze furnizarea gazului proprietarului de centrala termica la care se constata neconformitatea documentelor de verificare tehnica periodica (V.T.P.)

Contactati-ne!  in vederea programarii pentru: Prelungirea Autorizatiei de Functionare a centralei Termice.

---- Verificare Tehnica Periodica Centrale Termice - Revizie - ISCIR - Firma IQ Serv SRL - Profesionisti - Autorizati ----

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Verificare Tehnica Periodica Centrala
Average rating:  
 1 reviews
by Adrian Marcus on Verificare Tehnica Periodica Centrala
Excelent. Recomand.

Recomand firma IQServ.  Great job.  Nota 10+.